Foto sub apnea

Introducción Fotosub Apnea

enero 29, 2013

Edit this entry?

La pesca fotosub apnea consisteix en la caça fotogràfica de peixos vius a pulmó lliure (apnea). El repte de la competició d’aquesta disciplina és fotografiar durant 5 hores el màxim de peixos de diferents espècies possibles.

Quan s’utilitzaven càmeres analògiques, el màxim de fotos possibles era de 36, a causa de la limitació que imposava el rodet de diapositives. En canvi, en la nova era digital, el màxim de fotos és il·limitat. Tot un repte per al “caçafotosub”.

Per a practicar aquesta disciplina és necessari utilitzar la boia de senyalització i respectar la normativa vigent que afecta la nostra activitat en el mar.

Entre d’altres requisits, el reglament de la pesca fotosub apnea demana que un ull del peix sempre estigui visible i a focus. També estableix que el peix ha d’aparèixer el més natural possible i sense cap incidència externa.

A més, la imatge del peix ha de ser completa tret que la part que no es vegi l’oculti parcialment el seu mitjà natural. En les captures de grup de peixos, aquesta condició s’ha de complir com a mínim en un dels exemplars.

Amb aquests petits condicionants, només queda el capbussar-se en apnea i l’intentar capturar fotogràficament tants de peixos com sigui possible sense repetir-ne l’espècie. Això obliga a conèixer bona part de les espècies que es poden trobar.

En aquest sentit, és aconsellable comptar amb una bona guia per descobrir quins trets i característiques diferencien peixos d’aparença similar. El color, les taques, la forma de les aletes, la dels tentacles supraorbitals ramificats del cap, la de les escates són algunes dels elements diferenciadors que, juntament amb l’experiència, ajuden a no repetir peixos.

La pesca fotosub apnea és una disciplina subaquàtica més d’entre les que es que poden practicar, però és la que permet que cada dia que ens capbussem coneguem més la nostra fauna i que la

TOP
A %d blogueros les gusta esto: